2020-08-28 13:06:33• hírek • Bede Emőke

Csak figyelmeztető lövések leadásával tudták megállítani a határsértőket

Csütörtökön, 2 óra 30 perc könyékén a járőröző határrendészek Csanálos közelében három, romániai rendszámmal rendelkező személyautót állítottak meg ellenőrzés céljából, ám amint a kocsik félrehúztak, többen is kipattantak a járművekből, és futásnak eredtek.

A határrendészek azonnal megállásra szólították fel őket, ám ez épp annyit ért, mint a falra hányt borsó, így az egyenruhásoknak több figyelmeztető lövést is le kellett adniuk a menekülők megállítása érdekében. A négy férfit végül sikerült feltartóztatni, így a sofőrökkel és a három járművel együtt a hatóság székhelyére kísértek őket.


A nyomozás során megállapították, hogy a 23 és 56 év közötti férfiak szír állampolgárok, a 21 és 36 év közötti sofőrök pedig bukarestiek. A fővárosi egyének Magyarország területére szerették volna eljuttatni a szíreket, ahonnan aztán azok tovább vehették volna az irány Nyugat-Európa felé.


A bevándorlók ellen jogtalan határátlépés kísérlete, kísérőik ellen pedig embercsempészet miatt indítottak büntetőjogi eljárást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: